Hienot pokat hakusessa sekä haaveita leikkauksesta

Posted on

Mun silmälasit alkaa olla jo vuosia vanhat, ja oon parhaillani etsinyt uudenlaisia kehyksiä kasvoilleni. Mutta kun sopivanlaisia ei tullu löytyvän yhtään mistään! Oon käynyt tsekkailemassa netin vaihtoehtoja ja oon myöskin käynyt aika monessa liikkeessä kokeilemassa mutta semmosia nappeja ei ole kyllä löytynyt. Tosin myyjien mielestä aika useastikin… Jostakin kumman syystä. Tykkäättekö  te käydä sovittelemassa silmälaseja? Mulla se riippuu aina täysin siitä myyjästä. Sovittelu voi olla tosi hauskaa jos myyjä on oikeasti tosissaan, haluaa löytää sulle juuri ne oikeat eikä vain markkinointimielessä. Mutta sellaiset tietynlaiset myyjät, hyh hyh, melkein käännyn jo ovelta takaisin.

Pari vuotta sitten, kun silmälasit oli oikeen muotia ja sellaisetkin, joilla ei oikeasti ollut laseja, ostivat niitä huvikseen vain trendikkyyden vuoksi, niin silloin minäkin innostuin laseistani oikeastaan ensimmäistä kertaa elämässäni. Ostin useammatkin lasit! Vaihtelin niitä asujen mukaan. Sen sijaan nykyään ei oikein koko pokat nappaa. Ovathan lasit vieläkin ihan suht muodikkaat, mutta jostakin syystä en tykkää siitä, että ne niin paljon määrittelevät kasvojani. Oonkin tässä miettinyt vaihtoehtoa nimeltä piilarit. Joskus puoli vuotta sitten tilasin itselleni piilareita ja yritin sinnikkäästi viikon opetella käyttämään niiitä, mutta jostain syystä silmäni eivät kerta kaikkiaan vain hyväksyneet piilareita. Kyllästyin ja annoin periksi, pistin pokat takaisin nenälle. Ja nyt minun täytyy joka tapauksessa ostaa uudet lasit, joten eikai se auta kuin…

Kun sopivia rillejä ei kuitenkaan ole vielä kohdalle sattuneesta syystä osunut, niin oon alkanut tässä viime aikoina haaveilla myös laserleikkauksesta. Jostain syystä leikkaus on aina kammottanut minua, mutta nyt oikein perehdyin ja hain netistä kunnolla tietoa leikkauksesta. Kyllä siinä pelko vähän hälveni, kai osaavat mainoskikkansa. Pelkoa eniten vähentää se, että nykyään tosi monet leikkavat silmänsä. Itseäni epäilyttää vain se, että kun laserleikkaus on sen verran nuori menetelmä, että entä jos niitä ongelmia ilmentyykin vasta 10 tai 20 vuoden kuluttua? Kuka tietää!

Eli laserleikkauksessa voidaan siis korjata linssin muotoa ja näin parantaa sekä likinäköisyyden, kaukonäköisyyden että hajataiton. Kun mulla kerran ei nuo piilarit oikein onnistuneet, laserleikkaus vois olla ehkä parempi vaihtoehto mulle. Ja jos vertailee, niin lasit tulee oikeasti aika kalliiksi elämän mittaan, kun niitä pitää ostella parin vuoden välein uusia parisadan euron laseja. Eikä piilolinssitkään kovin halpoja ole. Joten onko parin tonnin laserleikkaus lopulta jopa edullinen? Sitä on myös kehuttu turvalliseklsi ja aika nopeaksikin.

Mutta en osaa kyllä edes kuvitella elämää hyvällä näöllä. Olen tihrustanut koko elinikäni. Varmaan näkis maailman aivan uusin silmin. Ei lasien hajoilua, katoilua tai huurtumista anymore. Ois kai se aika luxusta.

Leikkaus on siitäkin turvallinen, että ennen kaikkia leikkauksia tehdään esitutkimus, että sopiiko silmä leikattavaksi. Yleensä kaikille laserleikkaus sopii, esim raskaana oleville tai jos on jokin sairaus niin sitten ei. Piilareita ei saa ennen leikkausta vähään aikaan käyttää. Leikkauksen jälkeen tehdään vielä jälkitarkistus. Luin joitakin kokemuksia netistä tuosta leikkauksesta, ja sanovat sen olevan vaivaton ja kivuton. Aika monilla on kuivat silmät jonkin aikaa leikkauksen jälkeen, mutta se on kuulemma täysin normaalia. Näkö ei ole kuulemma ihan heti priimaa, mutta pian näkö leikkauksen jälkeen paranee. Mutta se hinta on edelleenkin aika suolainen! Ajattelin kuitenkin ruveta ehkä sitä varten säästämään… Tai sitten löydän ne täydelliset pokat jostain.

laserleikkaus-piilareita

 


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 6 =