Uutukaiset piilarini

Posted on

Toistaiseksi laserleikkaus jäi vain haaveeksi. Raha ei tällä hetkellä yksinkertaisesti riitä. Sopivia pokia ei vieläkään ole löytynyt. Ehkä kysymys on vain siinä, että mitkään silmälasit eivät nyt kelpaa minulle. En vain halua käyttää laseja. Olen kyllästynyt niihin. Ne määrittelevät liikaa kasvoni. Haluan vapaaksi niistä!

Siksi tein nyt ”suuren” päätöksen: ostin piilarit! Kyllä, vaikka viimeksi kärsin niistä kovasti. Olen nyt käyttänyt piilareita kohta viikon verran, ja täytyy kyllä sanoa, että kärsimään en ole joutunut tällä kertaa. Silloin viime kerralla vannoin, ettei enää koskaan piilareita, mutta näköjään kannatti silti yrittää uudelleen!

Ennen piilareiden ostamista mietin, mitä virheitä olin viimeksi tehnyt, koska piilarit eivät sopineet minulle. Netistä löytyy vaikka minkälaista vinkkiä, esimerkiksi täältä. Piilareitten kanssa kannattaa oikeasti olla huolellinen, koska vääränlainen käyttö saattaa muuttaa silmää, oikeasti jopa huonontaa näköä.

piilarit-piilareita

Ensimmäisenä menin siis tarkistuttamaan näköni uudestaan, ja optikon kanssa pohdittiin sitä, miksi viime kerralla piilarit eivät passanneet minulle. Optikko myös neuvoi mua siinä piilareitten puhtaanapidossa, joka on todella tärkeää. Piilareita ei saa myöskään pitää liian pitkään. Yksinkertaisia juttuja, mutten viimeksi oikein jaksanut perehtyä näihin. Nyt aion olla oikeasti huolellinen, ettei tule enää mitään ongelmia silmien kanssa. Aika kauan sai kuitenkin treenailla, ennenkuin sain linssin silmään. Nyt menee jo vähän kätevämmin.

Edelliset piilarit eivät tainneet olla mulle sopivat, niitähän on niin moneen lähtöön. Kävin nyt eri optikolla kuin viimeksi, ja luultavasti tämänkertainen oli asiantuntevampi, koska osasi valita minun silmääni sopivammat piilarit. Ainakin ovat tuntuneet tähän mennessä kuin mulle tehdyiltä, mistä olin aluksi tosi yllättynyt!

Laseista en silti pääse vielä eroon, vaan joskus piilareistakin pitää pitää lepoa. Se tässä on positiivista, että mun ei tarvitse nyt väkisin ostaa mitään kalliita laseja, joista en oikeasti tykkää. Eikä se tosiaankaan ole ainoa positiivinen asia: varsinkin liikkuessa piilarit ovat aivan ihanat! En edes tajunnut sitä, kuinka helppoa elämä voi ollakaan ilman laseja, ja silti näkee! Pieni vaiva piilareiden laittaminen, poisottamienn ja puhdistaminen tietysti on, mutta olen silti aivan innostunut uusista piilareistani! Opin varmasti aikaa myöten näissä rutiineissa nopeammaksi.

Piilarit pysyvät paremmin, eikä naamalla ole koko ajan ”jotain ylimääräistä”. Musta tuntuu, että mä myös näen piilareilla paremmin! Se varmaan johtuu siitä, että noi vanhat lasit eivät aivan vastaa enää nykyistä näköäni. Parasta tässä on kuitenkin ehkä se, että mä näytän niin paljon paremmalta ilman laseja!

Yksi miinus… piilarit ovat aika kalliita! Ainakin nuo, jotka nyt optikolta ostin. Siksi ajattelinkin tästä lähtien tilata netistä, ja etsiä sieltä jotain alennuksia ja tarjouksia. Ainakin, mitä nyt olen tarjouksia katsellut niin netistä tilaaminen tulisi paljon halvemmaksi ja olisi samalla helpompaa.

Mua muuten kiinnostaa myös värilliset piilarit. Onko kellään kokemuksia niistä? Kuulisin mielelläni. Ehkä kuitenkin nyt vielä totuttelen näihin normipiilareihini. 🙂


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

25 − 20 =