Kesämenoja luotolla

Posted on

Tämä kesä on yllättänyt ihanan positiivisesti kuumuudellaan. Ihonikin on yllättynyt, samoin lompakkoni! Aurinkovoiteita kuluu reilusti, rahaa kuluu, koska upeat kelit houkuttelevat terasseille ja iltamenoihin. Ei vaan malta olla kotona ja nököttää neljän seinän sisällä. Yhtäkkiä huomasin että mullahan loppuu rahat! Mikä neuvoksi?!

Tilanne tuli vastaan yhtäkkiä tässä muutama viikko sitten, kun mentiin kavereiden kanssa taas ulos ja ois pitänyt syödä jotain. En oikeasti ollut tajunnut, kuinka paljon enemmän tällainen kesä verottaa lompakkoa, ja kuinka huomaamatta olin käyttänyt jopa kaksinkertaisesti rahaa ruokiin ja juomiin! Sinänsä iltamenot mitään maksa, jos nyt terassilla istuu tai pelailee biitsiä hiekalla tai hengaa merenrannalla. Mutta ne syömiset ja juomiset tottakai!

No mikä neuvoksi? Ei auttanut kuin ottaa vähän luottoa, että voi viettää loppukesänkin rennosti pihistelemättä. Mulla on syksyllä iltahommia, että kykenen kyllä maksamaan luoton takaisin. Otin tonnin lainan, jonka vertailin ensin Vertaalaina.fi palvelussa. Edullisimmat luotot oli vertailun mukaan Bank Norwegianilla, Komplett Bankilla ja Lendolla, Rahalaitoksenkin välittämissä lainoissa olis ollut edullisia. Laitoin hakemuksen Norwegianille ja seuraavana päivänä rahat oli tilillä. Todella nopeaa, helppoa ja yksinkertaista, ja sain kohtuullisella korolla, kun se korko jäi muistaakseni alle 14 prosentin.

Joku saattaa pitää vähän tyhmänä, jos ottaa luottoa kesän tavallisiin menoihin. Itsekin ensin mietin tuota kahdesti, mutta sitten tulin tulokseen, että tällaisia kesiä ei ole kuin joskus harvoin! Miksi en ottaisi siitä kaikkea irti?! Ja jos en osaa nyt äkkiä muuttaa vapaa-ajanviettotapojani edullisemmiksi, mun täytyy sitten ottaa luottoa sitä varten. Nyt en joudu pihtaileen ja koko ajan laskemaan pennejä, että voinko nyt tilata vielä yhden tai ottaa kahvilassa kakkupalaa. Se ois tosi ärsyttävää!

Yks konkreettinen juttu, mitä varten myös jouduin luottoa ottamaan, oli luonnonkosmetiikka. Olen jo useamman vuoden käyttänyt luonnonkosmetiikkaa, koska en halua saastuuttaa itseäni kemikaaleilla. Sattui niin hassusti, että oikeastaan kaikki loppui nyt kesällä melkein kerralla. Lisäksi piti ostaa kalliita aurinkotuotteita, suojaamiseen ja ihon palautumiseen, koska aurinko paistaa mielettömästi enkä halua suojata vaatteilla kun kerrankin voi olla vähissä tamineissa. Pari sataa euroa meni jo kosmetiikkaan. Mutta en silti kadu, luonnonkosmetiikka on panostus loppuelämän varalle, enkä siksi nyt tiukassakaan rahatilanteessa suostunut siitä tinkimään ja ostamaan kemiallisia halpismeikkejä. Sitä paitsi mineraalimeikit pysyy hyvin ja luonnollisen näköisinä kasvoilla helteelläkin ja antaa hyvän suojan auringolta. En käytä koskaan kasvoissa erikseen aurinkovoidetta.

Olen onnellinen tästä ratkaisusta! Kevein mielin istun taas tänään auringossa, nautin lainarahalla ostettuja rantaeväitä ja annan ihon varastoida aurinkoa talveen!


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

61 − 51 =